Opleiding: HTS - Elektrotechniek: diploma 1979 (brede opleiding, energie/machines en telecommunicatie/elektronica) MTS - Elektrotechniek: diploma 1973 (brede opleiding) MULO - B: diploma 1969
Na het behalen van mijn diploma MTS-E heb ik mijn militaire dienstplicht bij de Koninklijke Marine vervuld.
Overige opleidingen/cursussen: * Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA * Post-academische cursus "Hoogspanning II: Beproeven, Meten en Diagnostiek" * Post-academische cursus "Hoogspanning I: Velden en Constructies" * Cursussen gevolgd in het kader van het bijwonen van International Wire & Cable Symposium (in VS); periode 1995 - 2000; gericht op vakinhoudelijke kennis en applicaties * Cursus "Communicatie en Managementvaardigheden" * Cursus "Introduction to Fibre-Optic Communications" * Post-academische cursus "Electro-Magnetische Compatibiliteit"
Werkervaring: 2004 - heden: System engineer, Prysmian Cables & Systems In de functie van systeem engineer ben ik verantwoordelijk voor de vertaling van de klantspecificaties c.q. - eisen naar systeemontwerpen. Hierbij ben ik bevoegd ontwerpkeuzes te maken binnen ontwerpregels en/of afspraken. Het spreekt voor zich dat ik gehouden ben aan het beleid, het budget, de plannen, de procedures en de instructies. De werkzaamheden die ik verricht behelzen de volgende aspecten: het uitwerken van offerte- en orderdocumenten inclusief kwaliteits- en keuringsplannen, het uitvoeren van bronbeheer, het onderkennen van en voorstellen doen van modificaties, het onderhouden van klantcontracten, het ondersteunen van de afdeling Customer Services bij projecten; betreft vooral operationele activiteiten, het ontwikkelen van nieuwe en verbeteren van bestaande rekentechnieken, gerelateerd aan kabelsystemen, het berekenen van kostprijzen van kabelsystemen inclusief koopdelen, het verzorgen van rapportages, publicaties en opleidingen en het vastleggen van kennisregels, het kennis hebben en naleven van procedures met betrekking tot KAM/VCA.
1994 - 2002: Projectleider, KPN De werkzaamheden verrichtte ik in een projectmatige aanpak waarbij ik de verantwoordelijkheid had om de projectbesturing zo in te richten dat de gestelde doelen werden gerealiseerd, te weten: het uitvoeren van marktverkenning (acquisitie-activiteiten), het inrichten van de projectorganisatie, het leiding geven aan projectgroepleden, het beheren van het projectbudget, het maken van afspraken met (interne) onderaannemers voor het realiseren van deelprojectresultaten, het formuleren van beleidsuitgangspunten die randvoorwaardelijk zijn voor het operationele werkveld, het leiden van (proto)typekeuringen en afnamekeuringen; d.w.z. zorgdragen voor het voldoen aan de gestelde specificaties van de in te voeren componenten, het borgen bij de implementatie van de processen, gegevens en systemen die randvoorwaardelijk zijn voor het operationele werkveld.
Kenmerkend voor deze projecten was de integrale benadering, waardoor naast de technische plannen en (toekomstige) ontwikkelingen ook de commerciële, financiële en sociale gezichtspunten werden meegenomen.
1986 - 1994: System engineer KPN In deze functie bepaalde ik het beleid en verrichtte ik werkzaamheden in het werkveld ontwikkeling, vernieuwing en verbetering van o.a. passieve componenten in de Telecommunicatie Infrastructuur. In dat kader heb ik ook kennis opgedaan van actieve componenten.
Om tot implementatie van de componenten te komen diende de visie geconcretiseerd te worden naar netontwerp componenten. Mijn taak in dit proces was het vertalen van de abstracte visie naar concrete beleidsuitgangspunten van fysieke elementen in de netwerkstructuur.
Alvorens tot een operationele inzet van passieve componenten werd overgegaan, werd dit traject begonnen met een kosten/baten analyse en eindigde met o.a. het borgen van het beleid, de implementatie, het beheer, het logistiek traject en opleidingen. Hierbij adviseerde ik de directie over de voorstellen t.a.v. de ontwikkeling, vernieuwing en verbetering in de infrastructuur. Dit omvatte naast de technische aspecten ook het mede formuleren, inhoudelijk uitvoeren en bewaken van de bedrijfseconomische aspecten en het bewaken van de uitvoering van de plannen in termen van geld, tijd en kwaliteit.
Alvorens de beoogde passieve componenten operationeel inzetbaar waren had ik ook de verantwoordelijkheid dat aan de volgende aspecten was voldaan: componenten zijn afgestemd op de netwerkarchitectuur, de voorschriften voor installatie en montage zijn geaccordeerd, het instandhouden c.q. onderhouden van de componenten is geregeld, (o.a. implementatie en aspecten t.a.v. installed-base versus nieuwbouw), het beheer (netwerkadministratie) kan worden gerealiseerd, het logistieke traject is geborgd, zowel technisch als commercieel, het personeel in het operationele werkveld is opgeleid.
1980 - 1986: Kabelspecialist KPN Op technisch inhoudelijk gebied hield ik mij bezig met de volgende activiteiten: Het specificeren van (functionele)eisen waaraan passieve componenten moeten voldoen en het vaststellen van de daarbij behorende meet,- beproevings- en keuringsmethoden. Het begeleiden of doen van ontwikkelingen c.q. verbeteringen op het gebied van passieve componenten (o.a. kabels, lasbehuizingen, verbindingscomponenten en aansluittechnieken). Het uitvoeren van beproevingen en interpreteren van de beproevings-resultaten.
Werkzaamheden
Concrete werkzaamheden waren o.a. : Marktonderzoek/verkenning van een kabel met ca. 200 glasvezels t.b.v. Cityring concept, de afgeronde marktverkenning voor dit project heeft geleid tot mijn voorstel waarbij een besparing van € 2.000.000,- op jaarbasis is te realiseren, Projectleider van de operationele inzetbaarheid van o.a. de volgende (passieve) componenten: de optische verdelers als interface tussen de verschillende netvlakken; introductie d.m.v. roadshow, kabels geschikt voor breedbandbanddiensten t.b.v. ADSL en aansluiten operators, de optische verdeler t.b.v. Lambda-netwerk, de 96-vezelige ribbon ondiepzeekabel, de uitbreiding van het aantal leveranciers voor concentrische voedingskabels, glasvezelkabels met Moeilijk Brandbare Zero Halogeen mantelmateriaal; introductie gecombineerde grond- en binnenglasvezelkabel, Het aansturen van werkzaamheden t.b.v. externe commissies en werkgroepen, te weten: voorzitter van de werkgroep "Techniek" en vice-voorzitter werkgroep "Realisatie" van het project "RESEIT" (gezamenlijk PTT/IJsselmij glasvezel-traject Zwolle-Almelo). (inter)nationale standaardisatie activiteiten, ten behoeve van: International Telecommunication Union sector Telecommunication Standardisation (ITU-T) Studie Groep V en VI, European Telecommunication Standardisation Institute TM1, National Electrotechnical Commission; NEC 46 en 86. overleg met leveranciers en fabrikanten (zowel op directie niveau als lager in de organisatie).
Competenties
Leiderschap (situationeel) Vertrouwen wekken Diplomatiek Coachende rol Klantgerichtheid Anticipeert op toekomstige trends en ontwikkelingen in de markt
Andere vaardigheden
Kennis van MS Office (Word, Excel en Powerpoint), Visio, Mathcad en programma's t.b.v. berekeningen van stroombelastingen in kabels. Kennis van (IT) ontwikkeltrajecten en methoden van projectmanagement, zoals NPD, Standaard release management, Glas-BOX en Probaat.
Talen: Engels: goed; Duits: goed; Frans: redelijk.
Ho:bby's
Ik ben lid van de HCC en heb mij aangesloten bij de interesse groepen Modelbaanautomatisering en Beleggen (het verdiepen van de kennis voor het analyseren van financiële waarden; o.a. middels software). Voorts zijn mijn hobby's modeltreinen, fotograferen, fietsen (met mijn gezin), doe-het-zelven en filatelie.
Persoonskenmerken
Doorzettingsvermogen Neemt initiatief Is coöperatief |